Kinderen van 0 t/m 3 jaar

We beginnen de dag met een begroeting waarbij de namen van de kinderen worden benoemd. Daarna worden de dagen besproken en het dagprogramma aan de hand van dagritmekaarten uitgelegd.

 

Er zijn voor deze kinderen 3 vaste eet momenten op de dag, hierbij gaan alle kinderen gezamenlijk aan tafel en krijgen dan te eten en te drinken. Overige activiteiten worden vaak 1 op 1, of in kleinere groepjes gedaan. Dit ligt er aan wie mee wil doen aan de activiteit en door de kleinere groepjes kunnen ze beter begeleid worden tijdens de activiteit. 

 

De kinderen worden zo veel mogelijk in hun eigen schema gehouden, zolang het dagprogramma dat toe laat. Doordat er kinderen weggebracht moeten worden naar school en 's middags weer opgehaald moeten worden, zullen de slaapjes hier omheen gepland worden.

 

Kinderen die hier zullen slapen, krijgen allemaal een eigen bedje en een eigen set van een hoeslaken/ lakentje en dekentje. Trappelzakken, speentjes en knuffels zullen vanuit thuis meegebracht moeten worden. Ze slapen op dezelfde kamer, maar er is een mogelijkheid voor de kinderen om apart te liggen.

Wat moet er meegenomen worden vanuit thuis:

* Luiers

* Fles of Borstvoeding ( borstvoeding mag ook hier gegeven worden)

* Slaapspullen

* Speciaal dieet voedingsmiddelen

* Warme maaltijd als hij hier genuttigd wordt